Kjøpsguide

Bordtennishuset.no finner du prisgunstig spillutstyr fra kjente merker som bl.a. Cornilleau. Vi har bordtennisbord og tilbehør som passer til alle typer spill. Mesteparten av våre bord er konkurransestore (274 x 152,5 cm) og kan brukes til konkurransespill. Vi har også mindre bord for juniorer og små barn .

Innendørs- eller utendørsbord?

Skal du alltid ha bordtennisbordet ditt innendørs er det helt klart best å investere i et bordtennisbord for innendørs bruk, da det gir de beste spillegenskapene. Vil du dog kunne ha bordtennisbordet ditt utendørs anbefaler vi at du investerer i et kombinert innendørs/utendørs bord. Legg merke til at vi skriver kombinert, der et utendørsbord også kan brukes innendørs. Skal du ha bordtennisbordet ditt i en kjeller eller en garasje hvor det blir kaldt om vinteren (under 15 grader), anbefaler vi i dette tilfellet et kombinert utendørs/innendørs bord. Risikoen er ellers at spilleplaten bøyer seg når temperaturen blir for lav. Fuktighet er heller ikke bra for innendørsbord. De beste kombinerte innen-/utendørsbordene finner du hos franske Cornilleau.

Stabilt understell

Jo tykkere trefiberplaten er, jo mer stabil må understellet være for å kunne holde opp alt. For de litt tynnere platene holder det med en tynn konstruksjon, men bordet vil ikke være like motstandsdyktig mot støt og slitasje. Et robust understell er derfor helt klart anbefalt, spesielt dersom man har en spilleflate som er 19 mm eller tykkere. For skoler og offentlige miljøer hvor det er hard slitasje, er dette enda viktigere da det ofte er direkte forbundet med bordets livslengde.

Tykkelse på bordtennispladen

Den aller viktigste delen for et bordtennisbord er spilleflaten. For innendørsbord er den alltid laget av trefiber, men kan behandles på litt forskjellige måter. Spillegenskapene sitter for det meste i tykkelsen på platen, og generelt kan man si at jo tykkere platen er, desto bedre er bordet. Det merkes tydelig på følelsen og spretten i ballen. Gjør ikke feilen med å kjøpe et bord med for tynn plate dersom du er ute etter et ordentlig bord. For konkurransespill gjelder minst 22 mm, men på de fleste steder brukes 25 mm da det gir det absolutte beste spillet. For utendørsbruk brukes en melaminharpiksplate på mellom 4 og 7 mm for best resultat. Spillegenskapene på utendørsbruk er noe dårligere enn innendørs, men velger du en 7 mm melaminharpiksplate blir spillet nesten tilsvarende med de beste innendørsbordene. 4 mm kan sammenlignes med en 15 mm tykk plate, 5 mm med en 18 mm plate, 6 mm med en 20 mm plate og 7 mm med en 22 mm plate.
Tykkelse på bordtennispladen

Oppbevaring og håndtering

Finnes det et behov for å brette sammen bordet, er det viktig med en enkel håndtering. Ved hvert tilfelle hvor det trengs å gjøres store unødvendige operasjoner, blir det fort til at man til sist ikke orker å ta frem bordet. Vi anbefaler derfor bord som tillater at nettet kan sitte fast ved bretting, samt som faller gjennom to enkle innfellinger og rulles bort med robuste og stødige hjul. Vil man ha et veldig smalt bord ved sammenbrettingen anbefaler vi "Crossover-bord" fra Cornilleau.

Størrelse på rommet

For turneringsspill anbefales det at du har et rom i følgende mål: 12 m (lengde) og 7 m (bredde). For hjemmebruk, anbefales det at du plasserer bordtennisbordet i et rom med følgende mål: 7 m (lengde) og 4 m (bredde).

Design

De fleste bordtennisbord har en enkel og tradisjonell design, som for eksempel Tectonic, mens Cornilleau tilbyr et mer moderne design. Til slutt er det smak og behag som får avgjøre hvilket bord du skal investere i.